Sikeres gépjárműlopás esetén 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk a gépjármű aktuális piaci értékére vonatkozóan!    További információk a 100% garancia menüpont alatt találhatóak. Kattintson ide!


KezdőlapMit jelent a hozzáférhetőség?Pajzs GaranciaPajzs CascoPajzs SegélyszolgálatOktatásPénzvisszafizetési garanciabackupPajzs Casco - mentés
Kezdőlap
Információk
Termékeink, árak
Termék megrendelés
A motortérvédelem fontossága.
A hatékony gépjárművédelem kialakításánál elengedhetetlen a védeni kívánt gépjármű motorterének elektro- mechanikai módon történő lezárása!

Hogyan véd a Pajzs Technológia?

A beépítés fázisait 4 pontban mutatjuk be:1.

  A gépjárművédelmi rendszer minden elemét az adott gépjármű motorterébe építjük be.

   A Pajzs Technológiájú gépjárművédelem elektronikai részét képező részegységek.
A Pajzs Technológiájú gépjárművédelem elektro-mechanikai részét képező részegységek.
   


A Pajzs Technológiájú gépjárművédelem egészét képező részegységek, melyek az adott gépjármű motorterébe kerülnek beépítésre
   
Lexus LS 460 gépjármű motortere   Audi S8 (V10) gépjármű motortere
   
Toyota Camry Hibrid gépjármű motortere   Lexus RX400H gépjármű motortere2.

  Kizárólag olyan elektronikai pontokat szakítunk meg az indítás gátló funkció aktiválásához, amit csak a motortér kinyitása után lehetséges illegálisan inaktiválni. Fontos azt tudni, hogy így a tolvaj egy ellopásra kiszemelt gépkocsi motorterébe minden alkalommal be kell, hogy jusson! Ezért elengedhetetlen feltétel a motortérben történő elektronikai pontok megszakítása.

   
Gépjármű típustól függetlenül a motortérben aktiváljuk az immobiliser pontokat3.

  Ezek után a védelmi rendszerünk a gépjármű motorház tetejét belülről, elektro - mechanikusan elzárja a külvilág elől annak érdekében, hogy amikor be van élesítve a védelmi rendszer, ne lehessen kinyitni a gépkocsi motorház tetejét.


A Pajzs Technológiájú gépjárművédelem alapját képező és a gépjárművek motorháztetejének nyitását, zárását koordináló elektro-mechanikai egységek többféle méretben és kivitelben, melyek a hatékony gépjárművédelem nélkülözhetetlen elemei


Az alábbi képeken nyíllal jelölve látható a Pajzs Technológiájú autóvédelem alapját képező elektro-mechanikai egység, beépítés után
   
BMW X5 gépjármű motortere   Toyota Yaris gépjármű motortere
   
Mitsubishi Outlander gépjármű motortere   Toyota Camry Hibrid gépjármű motortere
   
BMW 525D gépjármű motortere   BMW X5 (2008) gépjármű motortere
   
Lexus RX400H gépjármű motortere   Lexus RX400H gépjármű motortere
   
Hyundai Accent gépjármű motortere   Renault Thalia gépjármű motortere4.

  Természetesen ez még nem elég a biztonsághoz, mivel minden gépjármű rendelkezik olyan gyári hiányosságokkal, amiket szintén ki kell küszöbölni. Ez azt jelenti, hogy a gépháztető zárszerkezetét fém burkolattal vesszük körbe, ezenkívül a gépháztető nyitó bowdenjét egy fémszerkezetben rögzítjük. Így válik teljessé a motortérvédelem, vagyis így tudjuk elkerülni, hogy a tolvaj a gépháztetőt más illegális módon nyithassa ki.

   A gépjárművek zár és bowden védelmét biztosító mechanikai kiegészítők, melyek gépjárművenként egyedileg kerülnek kialakításra


Motortérvédelem képekben: az alábbi képeken nyíllal jelölve láthatóak a mechanikai kiegészítők, beépítés után
   
Toyota Yaris gépjármű motortere   BMW X5 gépjármű motortere
   
Mitsubitshi Outlander gépjármű motortere   Toyota Camry Hibrid gépjármű motortere
   
BMW 525D gépjármű motortere   BMW X5 (2008) gépjármű motortere
   
Lexus RX400H gépjármű motortere   Lexus RX400H gépjármű motortere
   
Hyundai Accent gépjármű motortere   Renault Thalia gépjármű motortereA fentebb leírt és illusztrált munkafolyamatok után a gépjárműtolvaj nem tudja hatástalanítani a Pajzs Technológiájú gépjárművédelmet, autóvédelmet.

Aminek a végeredménye az, hogy:

az indítás gátló funkciónak köszönhetően:
   meggátoljuk az álló helyzetben történő lopásokat!

a rablás gátló funkciónak köszönhetően:
   meggátoljuk menet közben történő trükkös lopásokat és a rablásokat!

a hang és fényjelzést keltő riasztó funkciónak köszönhetően:
   értelmetlenné tesszük a feltörésből fakadó károkozásokat!


Ezenkívül értelmetlenné tesszük az emeléssel, és a vontatással történő lopási cselekményeket is!


Magyarán önerőből tesszük lophatatlanná a gépjárműveket!
Miért válik értelmetlenné a gépjármű feltörése?
Azért válik értelmetlenné a gépjármű feltörése abban az esetben, ha az fel van szerelve Pajzs Technológiával, mert a hang és fényjelzést keltő riasztó funkciót nem lehet hatástalanítani. Ennek következtében a tolvaj nem szívesen „dolgozik” egy olyan gépkocsiban, amelyik üvölt, villog és figyelemfelhívást végez. Persze, ha valaki ott hagyja a táskáját, vagy más egyéb értéket az ülésen, akkor nem biztos, hogy egy tolvaj azt nem fogja ellopni. De ha nem lát benne semmi, számára könnyen ellopható dolgot a gépkocsiban, akkor biztos, hogy meg sem kísérli a feltörést például egy beépített rádióért, telefonért, airbagért, stb. (Soha ne hagyjon értékeket és személyes tárgyakat a gépjármű utasterében és csomagtartójában, mert azok ellopását nem lehet meggátolni!)


Miért válik értelmetlenné a tréleres és a vontatásos lopási módszer?
Azért, mert a gépkocsi tolvaj a gépjárműveket szó szerint percek alatt tudja önerőből, azaz a saját motorjának a beindításával ellopni. Ennek oka a hiányos gépjárművédelem, a magas szintű felkészültség, és az adott gépjármű típus ismerete.

Ezenkívül ott van az is, hogy egy őt igazoltató rendőr elől menekülni nem tud, ami nagy kockázatot jelent a számára.

Gondoljunk bele logikusan! Miért lopjon a tolvaj trélerrel, ha erre nincsen szüksége? Ez számára értelmetlen, ebből fakadóan ezt a lopási módszert nem is alkalmazza.
Fontos tudni, hogy a gépjárművek motorháztetejének akár elektronikus, akár mechanikus úton történő lezárása nem azonos a Pajzs Technológiájú gépjárművédelemmel, autóvédelemmel!
Budapest III. kerület, Szentendrei út 268.      .:.      Telefon: +36 30 378 0 378      .:.      e-mail: pajzs@lophatatlan.hu