1038 Budapest, Szentendrei út 268. · +36 30 378 0 378 · info@pajzs.hu
Kezdőlap | Gyakran felmerülő kérdések | Mi az az autóriasztó vagy riasztó funkció és mi a feladata?

Mi az az autóriasztó vagy riasztó funkció és mi a feladata?

A köztudatban szinte mindent „autóriasztóként” nevesítenek az úrvezetők. Most azonban nézzük, hogy mi si az autóriasztó és mi annak a feladata.

A gépjárművédelemben a hang és fényjelzést keltő berendezés az autóriasztó. Feladata, hogy a leállított motorú és bezárt állapotú gépjárműveknél, amennyiben a gépjárműbe van beépítve hang és fényjelzést keltő riasztó funkció, a gépjármű bármelyik nyílás zárójának a kinyitása utána az hang és fényjelzéssel jelez.

Az autóriasztó feladata.
A riasztó funkció feladata a jelzés, a külső környezet figyelem felhívása arra vonatkozóan, hogy az adott gépjárművet illegális cselekmény érte. Annak valamelyik nyílás záróját illegálisan kinyitották és a gépjárművet:
- vagy el akarják lopni,
- vagy a gépjárműben bent hagyott személyes értékeket akarjak kilopni,
- vagy a gépjármű viszonylag könnyen kiszerelhető felszerelési tárgyait akarják kilopni. (pl. kormány légzsák, kormány, stb.)

Fontos!
A hang és fényjelzést keltő riasztó funkció önmagában semmit sem ér! Csak akkor képes hatékonyan ellátni a feladatát, ha a beépítés után az hozzáférhetetlen marad és nem lehet sem szabotálni sem hatástalanítani!
Az a szolgáltató, aki ezt nem így látja, sőt, ennek hangot is ad, az egy dilettáns, egy amatőr, aki komoly kockázati tényezőt jelent mindazokra, akiket a portékájával megtéveszt.


Vémár komplex gépjárművédelmi rendszer
A Pajzs Technológiájú gépjárművédelmi rendszereknél a képen látható összetevők biztosítják, hogy az alkalmazott hang- és fényjelzést keltő riasztó funkciót nem lehet hatástalanítani.

Ez a honlap technikai sütiket (angolul: cookie) használ a megfelelő működéséhez. További információ... Rendben!