Pajzs-Radar, a XXI. század Kommunikátora

Bevezetés és történeti áttekintés
Társaságunk, a P.T.B. Pajzs Kft. 2001 óta foglalkozik gépjármű védelemmel.
Cégünk alapítói, illetve fejlesztői több évtizedre visszamenőlegesen a biztonságtechnika különböző irányzataiban dolgoztak, így szerteágazó biztonságtechnikai ismeretekkel rendelkeztek ahhoz, hogy egy merőben más és teljesen új alapokra helyezett gépjárművédelmi kialakítást alkossanak meg.
A cégünk vezetői felismerték, hogy a gépjárművédelem általános és közös hiányossága magához, a gépjárművédelemhez való hozzáférhetőségben rejlik. Amennyiben egy gépjárművédelmi kialakítás tartalmazza hiányosságként a hozzáférhetőséget, úgy egy felkészültséggel, eszköztárral és gépjármű típus ismerettel rendelkező tolvajjal szemben nem lehet megvédeni egy hozzáférhetőséget tartalmazó gépjárművédelemmel felszerelt gépjárművet, amire jó példa az elmúlt évtizedek gépjármű lopási statisztikája.
Gépjárművédelmi kialakításunk mechanikai, elektro-mechanikai és elektronikai egységek komplex rendszere, melynek segítségével kimerítjük az utcai autólopás minden lehetőségét. A védett járművet saját lábán nem lehet elvinni. Egy felkészültséggel, eszköztárral és gépjármű típus ismerettel rendelkező elkövető még akkor sem tudja hatástalanítani az így kialakított gépjárművédelmi rendszert, ha annak a teljes műszaki leírása a birtokába került. Ennek az elvárásnak eleget téve, sikerült megalkotni a XXI. század legbiztonságosabb gépjárművédelmi kialakítását, amit az is igazol, hogy az eddig több, mint 50.000 db felszerelt gépjárműből egyetlen gépjárművet sem tudtak ellopni a tolvajok. Minden lopási cselekmény a kísérleti stádiumban megrekedt.

A Pajzs-Radar Kommunikátor

Mindezek mellett azonban nagyon szerettük volna megoldani a gépjárművek biztonságos távfelügyeletét is. Az elmúlt időkig erre nem volt olyan használható műszaki megoldás, aminek hatékonyságához nem férhet kétség. Az egyedi rádiós távjelzők korlátozott hatótávolságuk, a GSM telefonos kommunikátorok pedig könnyű zavarhatóságuk miatt képtelenek minden esetben és helyzetben a megfelelő kapcsolatot biztosítani az érintett gépjármű és a külvilág között.
Bár kínálatunkban 2005 óta szerepel GSM telefonos kommunikátor, ezt kizárólag a Pajzs Technológiájú Gépjárművédelem kiegészítőjeként kínáljuk, amit érdeklődőinkkel és ügyfeleinkkel közlünk, a gépjárművédelmet ebben az esetben is a Pajzs Technológiájú Gépjárművédelem látja el.
Közben természetesen kutattuk a lehetséges megoldásokat, amit 2017 őszén meg is találtunk és elkezdtük azokat a fejlesztéseket, aminek köszönhetően sikeresen kidolgoztuk egy olyan alternatíváját a távfelügyeletnek, ami merőben más paraméterekkel rendelkezik, mint az eddigiek.
Az általunk alkalmazott megoldás biztosítja, hogy a védett objektum (legyen az gépjármű, hajó, stb.) minden körülmények között képes bejelezni az érintett távfelügyeleti központba, leárnyékolni, zavarni, a védett objektum mellett (gépjármű, vagy legyen az bármi más egyéb) szinte lehetetlen. Így ennek megfelelően egy esemény bekövetkeztekor a védett objektum jogosultja, tulajdonosa rövid időn belül tájékoztatást kap arról, hogy esemény következett be, ami esemény lehet a sérelmére elkövetendő bűncselekmény is.

Miben ad újat és többet a Pajzs-Radar Kommunikátor?
- Nem igényel SIM kártyát, ennek megfelelően nem függ a mobil szolgáltatóktól.
- Rendkívül kicsi a működtetéséhez szükséges teljesítmény háttér igény, aminek következtében nem terheli meg a közlekedési eszközök akkumulátorait.
- Leárnyékolni a védett objektum mellett a Pajzs-Radar Kommunikátort lehetetlen!
Ez azt jelenti, hogy a Pajzs-Radar Kommunikátorral felszerelt védett objektum még akkor is elküldi a jelzéseit, vagy vészjelzéseit, ha azt megpróbálják leárnyékolni, illetve a működésében és adásában zavarással próbálják korlátozni.

Figyelem!
A Pajzs-Radar Kommunikátor nem gépjárművédelem! A Pajzs-Radar Kommunikátor azonban tökéletes kiegészítője lehet a gépjárművédelemnek, illetve önmagában is alkalmas közlekedési eszközök, - mint például személy és tehergépjárművek, munkagépek, illetve vízi járművek - nyomkövetésére és pillanatnyi pozíciójuk meghatározására.

A Pajzs-Radar Kommunikátor működése

A Pajzs-Radar Kommunikátor működéséhez 4 fő elem szükséges.

1. elem A felügyeleti rendszer első eleme a védett objektumba (gépjármű, munkagépek, hajók, stb.) épített kommunikációs eszköz, a Pajzs-Radar Kommunikátor.Önállóan és Pajzs Technológiájú Gépjárművédelemmel együttműködve is beszerelhető.
Működése közben GPS segítségével folyamatosan meghatározza a gépkocsi tartózkodási helyét, sebességét, magasságát, méri az akkumulátor feszültségét és a hőmérsékletet.

A Pajzs Technológiájú gépjárművédelem kiegészítőként alkalmazva ezeken felül figyeli a gépjárművédelmi rendszer üzemállapotát, a nyílászárókat, a gyújtást, a távirányítók engedélyezett, illetve. tiltott állapotát és a motortér zárt vagy nyitható voltát. Ezeket az információkat vagy ciklikusan, vagy esemény bekövetkeztekor továbbítja a felügyeleti szerver felé.

Fontos megjegyezni, hogy a Pajzs-Radar Kommunikátor energiafogyasztása rendkívül csekély, nyugalmi állapotban szinte teljesen kikapcsolt állapotban várakozik, de kommunikáció közben is nagyon kicsi az energia felvétele. Ez egy plusz és egyáltalán nem közömbös előnye a GSM alapú rendszerekhez képest. Ennek révén olyan járművekbe is be lehet építeni, illetve olyan helyeken is alkalmazható, ahol a GSM eszközöket nagyobb fogyasztásuk révén nem lehet alkalmazni.

2. elem A rendszer következő eleme maga, a hálózat.A hálózat veszi a Pajzs-Radar Kommunikátor jeleit és azokat továbbítja a felügyeleti szerver felé. Mivel a jelzés bevitele egyirányú kommunikáció, így azt a kisugárzás - azaz a védett objektum tartózkodási - helyén nem lehet megzavarni. Elektronikus zavarásra csak a vételi helyeken lenne esély, de az nagy számuk és védett elhelyezésük következtében gyakorlatilag reménytelen!

3. elem A harmadik elem a felügyeleti szerver.
Itt fut az a szoftver, ami a beérkezett adatokat feldolgozza. Visszafejti a titkosítást, helyreállítja a kódolt adatokat és azokat eltárolja. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a beérkezett adatokat megtekintsék, azok térképen megjelenjenek és értelmezhetőek legyenek. A szerver arról is gondoskodik, hogy amennyiben a tulajdonos által meghatározott intézkedést kívánó esemény történik, akkor e-mailben, SMS-ben vagy az alkalmazáson keresztül automatikusan értesítést kapjon. Így a felügyelet emberi beavatkozás és felügyeleti személyzet nélkül valósul meg, ez szintén előrelépés a korábbi felügyeletekhez képest.

4. elem A rendszer sorrendben utolsó eleme a webes felület és a mobiltelefonos applikáció. A webes felület a rendelkezésre álló bőséges erőforrások révén gazdagabb lehetőségeket biztosít, de a mobiltelefonos app-ok is megfelelő kezelést tesznek lehetővé. Az applikációk mind Ios, mind Androidos eszközökre letölthetők a megszokott helyekről.

A Pajzs- Radar Kommunikátor szolgáltatásai

Szolgáltatásunk az alábbi alap lehetőségeket tartalmazza, amelyeket webes felületen, Android, illetve iOS mobil alkalmazáson keresztül lehetséges megjeleníteni:
- GPS alapú helymeghatározás
- GPS alapú sebesség mérés
- GPS alapú tengerszint feletti magasság mérés
- Aktuális hőmérséklet állapot
- Aktuális akkumulátor feszültség állapot

Pajzs Technológiájú Gépjárművédelem megléte esetén
- A Pajzs Technológiájú Gépjárművédelem üzemállapota
- A gépjármú indíthatósága
- A motortér-zár állapota
- A távirányító ki- és bekapcsolt állapota
A Pajzs-Radar Kommunikátor arra is lehetőséget ad, hogy az ügyfél különböző parancsokat adjon a Pajzs Technológiájú gépjárművédelemmel felszerelt és a Pajzs-Radar által felügyelt gépjárműnek.

Figyelem!
Fontos információ, hogy a Pajzs-Radar Kommunikátor nem gépjárművédelem, így ennek megfelelően nem arra kínáljuk.


Hitelesített ügyfeleink a webes felülethez, illetve a megfelelő mobil alkalmazáshoz a szerződés kötés után a hitelesített jelszavukkal és a hozzátartozó e mail címükkel férhetnek hozzá.
Ezen felül vezérlő parancs kiadása előtt egy plusz PIN-kód megadása is szükséges. Ez a többszörös védelem a megfelelő biztonságot szavatolja.
Tisztelt Ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk arra vonatkozóan is, hogy amennyiben beavatkozást igénylő esemény történik, arról külön tájékoztatást kapjanak email vagy SMS üzenet útján. Az SMS útján kapott üzenet értesítés díjtételes!
Társaságunk minden, a szerverközpontunkba beérkező adatot eltárol. Az eltárolt adatok igény szerint bármikor előkereshetők és megtekinthetők. Ügyfeleink be tudják állítani, testre tudják szabni az értesítések kommunikációs módjait, valamint az értesítést igénylő eseményeket.
A pozíció megtekintéséhez különféle térkép-megjelenítési módokat használhatnak. (Műholdas, egyszerűsített és domborzati térkép.)

Bátran állítjuk, hogy a Pajzs-Radar Kommunikátor a XXI. század kommunikátora. Egy olyan kialakítású eszköz és háttér szolgáltatás, ami az eddigi kommunikátorokkal és távfelügyeleti szolgáltatásokkal szemben jelentős mértékben növeli a védett objektumok biztonságát és távfelügyeletét.

Pajzs gépjárművédelem

P.T.B. Pajzs Kft.

Adatkezelési tájékoztató

image Képek

YouTube


© 2005 - 2021 P.T.B. Pajzs Kft. Minden jog fenntartva!Adószám: 13492063-2-41 · Cégjegyzékszám: 01-09-738018Bankszámlaszám: 10300002-20234155-00003285 · IBAN száma: HU02103000022023415500003285 · SWIFT kód: MKKBHUHB
phoneshopping_cart
Ez a honlap technikai sütiket (angolul: cookie) használ a megfelelő működéséhez. További információ...